Een schuifpui of hefschuifpui? Wij helpen je met kiezen!

Een schuifpui of hefschuifpui? Wij helpen je met kiezen!

Top, je hebt besloten dat jij een schuifpui wilt in je woning. Je hebt echter verschillende soorten schuifpui: de traditionele schuifpui, of de hefschuifpui. Welke is beter, en hoe laat je je goed adviseren? In deze blog leggen we je graag uit wat voor jou de beste keuze is, en waarom je nog ruim de tijd hebt om een keuze te maken.

 

De gewone schuifpui

De gewone schuifpui staat op een rails en schuif je open met een gewone ‘greep’. Je opent hem simpelweg door de greep vast te pakken en de schuifpui naar links of rechts te trekken. Je kunt hem in de volledig dichte stand op slot doen met een sleutel. De deur zit dan vast. Je kunt de gewone schuifpui ook halverwege de rails laten staan, maar de deur staat dan niet ‘vast’ op de rails.

 

De hefschuifpui 

De hefschuifpui is eigenlijk een geoptimaliseerde versie van de gewone schuifpui. Het staat ook op een rails, maar het bedieningsmechanisme is anders. Door een hendel omlaag te duwen zet je de deur op de rails. De hefschuifpui is vervolgens erg licht bedienbaar, op eenzelfde manier als de gewone schuifpui. Door de hendel weer omhoog te duwen haal je de schuifpui weer ‘van de rails’, waardoor deze vast staat en onbeweeglijk blijft.

 

De schuifpui of de hefschuifpui?

Wat de beste keuze is hangt van jouw wensen af. De hefschuifpui is bijna op alle fronten een betere keuze, maar ook een duurdere keuze. Toch wordt de hefschuifpui vaak gekocht omdat een schuifpui een investering is die zich terugverdient in de waardevermeerdering van een huis. 

 

Bij Schuifpui direct hoef je die knoop niet nu al door te hakken. Wij adviseren je graag door je een complete offerte te sturen. Hierin leggen wij alle opties nog een keer aan je uit, spreken we je de materialen met je door en berekenen we ook alvast een prijs. Deze prijs is all-inclusive, zo kom jij niet voor onaangename verrassingen te staan. De offerte is gratis en vrijblijvend!

 

→ Vraag nu een offerte aan van zowel de normale, als de hefschuifpui!

Over de schrijver
Reactie plaatsen